Vyhněte se poškození zavazadla při letištní kontrole!

Vyhněte se poškození zavazadla při letištní kontrole!

Od poloviny května začalo i pražské letiště kontrolovat odbavovaná zavazadla na přítomnost výbušnin. Při celní kontrole již nebudou pouze skenována, ale namátkově vybraná zavazadla budou otevřena a podrobena také fyzické kontrole. O tomto opatření informovala česká média, například na stránkách ČT24 najdete reportáž České televize.

Pro větší bezpečnost doporučujeme zavazadla vždy zajistit visacím zámkem. Pokud však celní správa bude potřebovat právě Váš kufr otevřít, může dojít ke zničení zámku nebo poškození samotného zavazadla. Doporučujeme proto používat při cestování letadlem visací zámky TSA.

Pouze k těmto zámkům má totiž celní správa univerzální klíč, kterým může zámek odemknout a po kontrole opět zamknout. (K těmto klíčům mají přístup pouze kontroloři a neprodávají se zároveň se zámky, nemusíte se tak bát, že by měl ke klíči přistup někdo neoprávněný.)

Pokud tedy cestujete letadlem, koupě zámku TSA se Vám rozhodně vyplatí v případě kontroly na pražském nebo zahraničním letišti. Zámky se uzamykají na nastavitelný třímístný kód a některé jsou vybavené indikátorem, že byl zámek univerzálním klíčem otevřen.

zámky TSA od BURG-WÄCHTERU

Dovolená